Meny Stäng

Tandblekning pris

Många skulle vilja bleka tänderna, men är rädda för att det är allt för dyrt. Och visst stämmer det att det brukade vara väldigt dyrt att bleka tänderna, men så är det inte nödvändigtvis längre idag. Istället finns det en hel del prisvärda alternativ för att bleka tänderna också, och även vissa av de metoder som förr var ganska dyra har blivit billigare, i takt med att tandblekning blivit vanligare. I denna guide till tandblekning pris kommer vi att presentera vad några olika vanliga metoder för tandblekning brukar kosta. Tänk dock på att de tandblekning pris som anges nedan är ungefärliga, och kan variera beroende på vem man vänder sig till.

Tandblekning hos tandläkaren

Går man till en privat tandläkare bestämmer denna själv vad tandblekning kostar, men Folktandvården har satt upp några riktlinjer för vilket tandblekning pris man tar ut. Dessa hittar du på Folktandvårdens hemsida, och var i skrivande stund 1500 kronor per käke. I viss mån följer även privata tandläkare dessa riktlinjer, men givetvis blir det något dyrare om man går till dem.

Tandblekning på skönhetssalong

Att bleka tänderna på salong brukar vara något dyrare än att gå till tandläkaren. Här får man räkna med minst 3500 kronor till 4000 kronor som riktpris. Men givetvis varierar det tandblekning pris man får betala även beroende på salong.

Tandblekning pris

Tandblekning med skena hemma

Tandblekning hemma är ett allt mer populärt alternativ, eftersom det är ett betydligt billigare sätt att bleka tänderna på än att gå till en salong eller till tandläkaren. Ett kit brukar kosta kring 400 kronor, och då får du med allt du behöver för att bleka tänderna på egen hand, men det finns både billigare och dyrare alternativ än så på marknaden också.

Tandblekning med blekpenna

En tandblekningspenna som man kan bleka tänderna med, genom att dutta blekmedel på dem med hjälp av pennan, brukar gå på mellan 150 och 200 kronor, men tänk på att resultatet oftast inte blir lika bra som med de ovan nämnda metoderna.

Tandblekning med tandkräm

Detta brukar vara den allra billigaste tandblekningsmetoden, eftersom dessa tandkrämer endast kostar kring 50 kronor. Men precis som med blekpennorna får man ofta räkna med ett något sämre resultat om man bleker tänderna endast med tandkräm, så fast denna metod är billigast, är det ändå inte säkert att den alltid är bäst, så ha med detta i beräkningen.

Beställ här – ett urval av bra tandblekningsbutiker online: