Meny Stäng

Bleka tänderna

Att man vill ha vitare tänder är vanligt, vare sig om man vill ha detta för ett specifikt tillfälle, som ett bröllop, eller mer permanent. Och vad många då tänker på i första hand för att åstadkomma detta är förstås att bleka tänderna. Men är det verkligen lönsamt, eller är det bara en helt onödig och dyr åtgärd?

Svaret är att det beror på. Att bleka tänderna är säkert och inte hälsofarligt idag, men många tror att de kommer att få väldigt vita tänder med små medel, vilket inte alltid är fallet, speciellt inte om man använder olika hemmaprodukter för att bleka tänderna, då de inte alltid är lika effektiva som att bleka tänderna hos t.ex. tandläkaren. Dessutom kan det ta betydligt mer tid än vad många tror att bleka tänderna, så det är viktigt att man har realistiska förväntningar gällande detta, både när det gäller resultatet man vill uppnå, och tiden det kommer att ta.

Tandblekning för att bleka tänderna online:

Vidare är det inte bara så att man kan börja bleka tänderna hur som helst, utan man måste alltid vara säker på att tänderna och tandköttet är friskt innan man gör detta. Detta kan göra att man behöver gå till en tandläkare eller tandsköterska och få tänderna och tandköttet undersökt först, förutsatt att man inte redan gjort detta nyligen förstås.

En tandläkare kan även hjälpa dig avgöra huruvida dina förväntningar gällande att bleka tänderna är realistiska eller inte, så vet du inte hur väl dina förväntningar stämmer in på verkligheten, kan det vara värt att besöka en tandläkare för en konsultation gällande att bleka tänderna även därför.

Vidare bör man aldrig bleka tänderna om man är under 18 år gammal eller gravid, eftersom man inte vet med säkerhet hur blekning av tänderna påverkar dessa grupper.

Bleka tänderna

Man bör även bekanta sig lite med de olika metoder man har att välja mellan när man ska bleka tänderna innan man fattar sitt beslut. Det finns nämligen mängder med olika metoder för att bleka tänderna, och olika produkter passar förstås olika personer olika bra. Så för att du ska hitta en metod som passar just dig, dina förutsättningar och dina önskemål så bra som möjligt, bör du göra lite research, så att du med säkerhet hittar en metod och/eller produkt som passar dig allra bäst.

Blek med andra ord inte tänderna förhastat, utan gör den research som krävs först, så blir du med stor sannolikhet mer nöjd!

Förutsatt att dina tänder är i gott skick, du inte förväntar dig mirakel och du är beredd att lägga lite tid och pengar på att få vitare tänder kan det dock vara en god investering att bleka tänderna. Tänk dock på att dina tänder förmodligen inte kommer att vara lika vita som efter blekningen hur länge som helst, utan efter ett tag kan det vara så att du behöver bleka dem igen. I regel brukar man dock kunna ha kvar det resultat man uppnår efter en tandblekning under 1 till 2 år. Dricker man mycket vin, kaffe eller röker eller snusar kan det dock vara så att tänderna missfärgas snabbare än annars, så även din egen livsstil påverkar detta mycket.