Meny Stäng

Det är viktigt att besöka tandläkaren regelbundet

Att ha hål i tänderna är inte kul, därför är det både viktigt och bra att besöka tandläkaren regelbundet. Hos tandläkaren får man en grundlig koll på hur tänderna och tandköttet mår. De kan även se om man har tandsten, samt om man har en risk för att få hål i tänderna inom snar framtid. Tandläkaren kan förebygga plack, tandsten, samt hål i tänderna. Med både rengöring och tandskrapning med jämna mellanrum får man en bättre munhälsa och därmed är risken att få hål i tänderna mindre. Tandläkaren kan även se om det finns risk för inflammation i tandköttet och/eller hur munhälsan ser ut i övrigt.

Dålig andedräkt

Om man har dålig andedräkt behöver det nödvändigtvis inte betyda att man har hål i tänderna, men ofta tyder det på att man antingen har en inflammation i tandköttet och en dålig tandhälsa. Detta kan också reduceras med regelbundna tandläkarbesök. Tandläkaren ger också tips och råd på hur man kan motverka dålig andedräkt, till exempel med munskölj. Det finns andra anledningar till att man får dålig andedräkt. Det kan exempelvis bero på vad man äter och dricker, samt om man slarvar med tandborstningen. Men den dåliga andedräkten kan försvinna om man ändrar sina matvanor, samt borstar tänderna två gånger om dagen, vilket också tandläkare rekommenderar.

Fräscha tänder efter ett tandläkarbesök

Förutom att man blir varse om sin tandhälsa när man går till tandläkaren, så känner man sig också alltid fräsch och ren i munnen efter ett tandläkarbesök. Detta eftersom tandläkaren alltid gör en undersökning och rengör tänderna. Om tandläkaren skrapar bort tandsten kan man få en helt ny känsla i munnen och känner sig fräsch en tid efter. Det finns alltså många fördelar med att besöka tandläkaren regelbundet. Besök solnadental.se för att se vad de kan erbjuda dig om du behöver hjälp av en tandläkare i Stockholm.

Fräscha tänder efter ett tandläkarbesök

Tandläkarbesök kan bli dyrt

Om man besöker tandläkaren med jämna mellanrum och håller efter sina tänder blir det inte så dyrt. Men om man däremot inte tar hand om sina tänder, samt struntar i att besöka tandläkaren kan kostnaden bli dyr då man verkligen måste besöka tandläkaren. Orsakerna till att besöka tandläkaren kan vara till exempel tandvärk och/eller ilningar. Har man fått tandvärk är det ett tecken på att något inte står rätt till. Det kan bero på att man fått hål i tanden, eller att tandköttet blivit inflammerat. Ett sådant tandläkarbesök kan bli mycket dyrt eftersom ett hål kan resultera i lagning och till och med en rotfyllning, beroende på hur stort hålet är. Om man däremot besöker tandläkaren med jämna mellanrum så är risken inte lika stor att man får hål i tänderna, och därför blir kostnaderna ofta inte lika höga.