Meny Stäng

Tandblekningspenna

När det gäller att få vitare tänder finns det många metoder man kan använda för att åstadkomma detta idag. En av de senaste och mest omtalade metoderna är så kallade tandblekningspennor. Många undrar nämligen om dessa pennor verkligen kan funka, och om de är värda att investera i. I denna artikel kommer vi att reda ut hur dessa pennor egentligen funkar, för att försöka besvara dessa frågor.

Hur funkar dessa pennor?

När man väljer att bleka tänderna med en tandblekningspenna görs detta genom att man applicerar pennan på tänderna. I pennan finns nämligen ett blekmedel. När man gjort en applikation, dvs. strukit med pennan över tänderna, låter man dem vara i några minuter, för att blekmedlet ska få verka i fred. Om man vill ha en klar blekning av tänderna rekommenderas det att man gör detta en till två gånger om dagen.

Det kan låta som att detta är mycket ofta, men trots detta behöver man i regel endast en enda tandblekningspenna, då de flesta pennor av det här slaget räcker till hela 60 appliceringar.


Beställ en tandblekningspenna online:

Dentway tandblekning
 • Dentway tandblekning
 • Samma behandlig som hos tandläkaren.
  Klart vitare tänder efter 3-7 behandligar.
  Utan peroxid - skonsam mot tänderna.
 • Beställ online:
Dentaworks tandblekning
 • Dentaworks tandblekning
 • Bleker bort missfärgningar och ger dig vitare tänder.
  Klinisk testad och peroxidfri.
  Snabb leverans.
 • Beställ online:

Vad har en tandblekningspenna för fördelar?

För det första är det mycket enkelt att använda en tandblekningspenna, och för det andra är dessa pennor mycket billiga, vilket gör att dessa pennor faktiskt är den i särklass billigaste metoden för tandblekning idag. Dessutom anser många som använder en tandblekningspenna att resultatet blir mer naturligt än om man använder sig av en del andra metoder, eftersom skillnaden inte blir lika dramatiskt, lika snabbt.

Som en extra bonus är det dessutom lätt att ta med sig pennan överallt, då formatet är litet. Detta innebär att man inte behöver göra ett uppehåll i sin blekprocess t.ex. när man reser eller liknande, vilket man i regel måste göra om man använder en annan metod.

Vad har dessa pennor då för nackdelar?

Den största nackdelen är att en tandblekningspenna måste användas under lång tid för att ge resultat. En del kan därför tycka att det är allt för tidskrävande att använda en penna för tandblekning. En annan nackdel är att man inte får jättedramatiskt resultat med en gång, utan att man måste vara tålmodig för att se resultat.

Vem bör överväga tandblekning med en tandblekningspenna?

För det första måste man, precis som vid vilken annan metod för tandblekning som helst, ha friska tänder och tandkött för att detta ska vara en bra idé. Vidare får man dock inte ha kraftiga missfärgningar på tänderna om man vill använda sig av en tandblekningspenna, då kan det nämligen vara så att styrkan på blekmedlet inte är tillräcklig.