Meny Stäng

Tandblekning laser

När man ska bleka tänderna, för att få de där underbart vita tänderna man alltid velat ha är tandblekning laser det mest effektiva sättet att åstadkomma detta på. Dessutom är tandblekning laser det allra snabbaste sättet att få vita tänder, vilket gör det till den i särklass mest populära tandblekningsmetoden, trots att det även brukar vara det dyraste sättet att få vitare tänder på. Men hur går egentligen tandblekning laser till? Det ska denna artikel försöka belysa, för dig som tror att tandblekning laser kan vara ett alternativ för dig!

För det första är det alltid en legitimerad tandläkare som bör utföra tandblekning med hjälp av laser, detta är inget man kan göra på egen hand. Det är en särskild blekgele som används för att göra detta, till viss del påminner denna blekgele om de geleer man kan köpa för hemmabruk, om man köper ett hemmakit för tandblekning, men gelen är mycket mer koncentrerad, och aktiveras med hjälp av laser. Just lasern gör även att det hela går mycket snabbare än om man bleker tänderna hemma. Ofta räcker det med en timme eller två för att se riktigt tydliga och bra resultat!

Vad kostar det då att bleka tänderna med laser?

Det beror dels på hur mycket du vill bleka tänderna, samt på var du gör detta, men i regel brukar det ligga på mellan 3 000 till 4 000 kronor för de flesta. Men då får man som sagt vita tänder väldigt snabbt, och resultatet är betydligt bättre än om man bleker tänderna på annat vis!

Kan denna behandlingsmetod ha några biverkningar?

Eftersom alla tandblekningsmetoder i själva verket har en hel del gemensamt, är de biverkningar man kan råka ut för om man väljer tandblekning laser de samma som man kan få när man bleker tänderna på annat vis. Det är med andra ord främst ilningar eller isningar i tänderna, vilket man kan drabbas av både under själva behandlingen och efteråt. Dessa biverkningar är dock övergående, och väldigt få drabbas av dem i mer än ett par dagar. 

Tandblekning med laser

Kan vem som helst låta laserbehandla tänderna?
Nej, för att detta ska vara en bra ide krävs det att dina tänder, samt ditt tandkött, är i gott skick. Eftersom lasertandblekning dock görs hos en tandläkare brukar de alltid undersöka dina tänder samt ditt tandkött med automatik innan de genomför behandlingen ändå, så detta är inget man behöver göra själv. Men det kan vara bra att veta att en tandläkare kan avråda vissa patienter från tandblekning med laser om skador eller problem med tänderna eller tandköttet upptäcks.