Meny Stäng

Tandblekning med tandkräm

När det gäller tandblekning så finns det idag en mängd olika metoder man kan välja mellan om man vill få vitare tänder. Dessa metoder skiljer sig åt en hel del, både när det gäller effektivitet och kostnad, och en av de metoder som väldigt många undrar över är tandblekning med tandkräm, som är det billigaste sättet att bleka tänderna på. Men kan detta verkligen funka? Eller är det bara lurendrejeri att tandblekning med tandkräm ens skulle vara möjligt?

För det första måste man om man överväger tandblekning med tandkräm vara medveten om att alla tandkrämer som kan användas för detta ändamål inte är lika bra. Istället finns det tandkrämer som är mer effektiva än andra, så om man bestämmer sig för att man vill testa tandblekning med tandkräm lönar det sig att läsa recensioner om olika tandkrämer som man kan göra detta med, för att försöka ta reda på vilken tandkräm som egentligen är bäst.

För det andra är den största skillnaden mellan tandblekning med tandkräm och andra tandblekningsmetoder att det tar betydligt längre tid att få vita tänder om man bleker tänderna med hjälp av tandkräm än om man väljer en annan metod. Denna metod för att få vitare tänder passar därför främst för dig som är väldigt tålmodig och inte har bråttom med detta. Vill du ha vita tänder väldigt snabbt, t.ex. för att du vill ha detta till ett speciellt evenemang eller liknande, bör du därför överväga en annan metod istället. 

Tandblekning med tandkräm

Vidare blir inte alltid resultatet med tandblekning med tandkräm lika märkbart som om man bleker tänderna med andra metoder. Vi rekommenderar därför tandblekning med tandkräm främst för den som vill ha ett väldigt naturligt resultat vid tandblekning. Behöver man bleka tänderna väldigt mycket, kan dock en annan tandblekningsmetod passa bättre.

Med andra ord är tandblekning med tandkräm en bra ide, bara man är medveten om de begränsningar denna tandblekningsmetod har och har realistiska förväntningar.