Meny Stäng

Tandblekning själv

Idag väljer allt fler att bleka tänderna på egen hand när de vill ha vitare tänder. Om man dock aldrig gjort detta själv kan det dock kännas riskabelt och svårt, så här kommer våra bästa tips kring att utföra tandblekning själv.

Tandblekning själv – här finns produkterna:

Läs alltid instruktionerna. Noga!

En av de vanligaste anledningarna till att något går fel när man bleker tänderna eller att man inte uppnår det önskade resultatet är nämligen att man helt enkelt slarvat med att läsa instruktionerna för tillverkaren av tandblekningsprodukterna. Därför är det verkligen a och o att du läser igenom de instruktioner som medföljer dessa produkter, och även följer dem till punkt och pricka.

Tandblekning själv

Med de flesta hemmakit medföljer riktigt bra instruktioner, så att informationen inte är tillräcklig är sällan ett problem. Skulle det dock vara så att du inte förstår informationen eller tycker den är otillräcklig kan du dock även kontakta tillverkaren för att fråga om saker i många fall. Detta är att föredra istället för att chansa!

Undersök dina tänder innan du bleker dem

Om dina tänder eller ditt tandkött inte är helt friska kan nämligen problem uppstå. Så undvik detta genom att låta en tandläkare undersöka dina tänder innan du bleker dem, för säkerhets skull.

Blek inte tänderna om du är gravid!
Förvisso vet man inte om detta kan ha en skadlig påverkan på dig eller ditt barn, men eftersom man inte kunnat testa tandblekningsprodukter i tillräckligt stor utsträckning gällande detta är det ändå bäst att ta det säkra före det osäkra och låta bli att bleka tänderna om man är gravid.

Välj en tandblekningsprodukt som passar dig
Alla har vi olika bra tålamod och preferenser, så en annan sak du kan göra för att det ska gå lättare att utföra tandblekning själv är att välja rätt produkt för detta. Bekanta dig därför med flera olika tandblekningsprodukter innan du köper en! Detta är enklare än någonsin att göra idag, tack vare Internet och de många nätbutiker som säljer tandblekningsprodukter där, så dra nytta av detta! Det finns även många särskilda tandblekningsguider på nätet som kan vara till hjälp i detta avseende.